Διαλέξτε

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Παρνασσός είναι γνωστός κυρίως για το Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά όποιος τον επισκεφτεί τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου βλέπει ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει. Μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία ή ποδηλασία, εντυπωσιακά σπήλαια, προσβάσιμες κορυφές και σημεία με μαγική θέα. Είναι χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις ομορφιές και να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε την εκδρομή σας.

Το Νέο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το μεγαλύτερο και αρτιότερα εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, με 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων, συνολικού μήκους 36 χλμ. Από φέτος, καμαρώνει και για τον εντυπωσιακό εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και αναβατήρων, φιλοξενώντας πλέον και τον πιο σύγχρονο αναβατήρα της Ευρώπης! Αποτελείται από τρία χιονοδρομικά: τα Κελάρια είναι η πιο δημοφιλής θέση, καθώς διαθέτει διαδρομές για όλα τα επίπεδα, ενώ η Φτερόλακα είναι για πιο προχωρημένους, λόγω των απότομων διαδρομών. Το χιονοδρομικό του Γεροντόβραχου (Αθηναϊκός) συνδέεται με τα Κελάρια με μια νέα, καταπληκτική διαδρομή.

Η Αράχωβα

Η Αράχωβα έχει τη φήμη (και την αίγλη) της Μυκόνου του χειμώνα, με τον κεντρικό της δρόμο να κατακλύζεται από εστιατόρια, καφετέριες, bars και δεκάδες εμπορικά μαγαζιά που μπορούν να καλύψουν και τις πιο μεγάλες απαιτήσεις για shopping. Όλα συνδυάζονται με τον αέρα του βουνού που διαπνέει ολόκληρο το κέντρο. Κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στα στενά τριγύρω, τα πετρόχτιστα σπίτια με τις παραδοσιακές αυλές και η ηρεμία της εξοχής θα σας αποκαλύψουν την πραγματική μαγεία που κρύβει η Αράχωβα.