Διαλέξτε

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Παρνασσός είναι γνωστός κυρίως για το Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά όποιος τον επισκεφτεί τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου βλέπει ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει. Μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία ή ποδηλασία, εντυπωσιακά σπήλαια, προσβάσιμες κορυφές και σημεία με μαγική θέα. Είναι χαρά μας να μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις ομορφιές και να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε την εκδρομή σας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το μεγαλύτερο και αρτιότερα εξοπλισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, με 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων, συνολικού μήκους 36 χλμ. Από το 2014, καμαρώνει και για τον εντυπωσιακό εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και αναβατήρων, Αποτελείται από δύο χιονοδρομικά: τα Κελάρια είναι η πιο δημοφιλής θέση, καθώς διαθέτει διαδρομές για όλα τα επίπεδα, ενώ η Φτερόλακα είναι για πιο προχωρημένους, λόγω των απότομων διαδρομών. Στο χιονοδρομικό θα βρείτε και δύο σαλέ, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού καθώς και σχολές σκι και snowboard. Ενοικιάσεις εξοπλισμών θα βρείτε και στην Αράχωβα και στο Λιβάδι.

Η Αράχωβα

Η Αράχωβα έχει τη φήμη (και την αίγλη) της Μυκόνου του χειμώνα, με τον κεντρικό της δρόμο να κατακλύζεται από εστιατόρια, καφετέριες, bars και δεκάδες εμπορικά μαγαζιά που μπορούν να καλύψουν και τις πιο μεγάλες απαιτήσεις για shopping. Όλα συνδυάζονται με τον αέρα του βουνού που διαπνέει ολόκληρο το κέντρο. Κάνοντας μια χαλαρή βόλτα στα στενά τριγύρω, τα πετρόχτιστα σπίτια με τις παραδοσιακές αυλές και η ηρεμία της εξοχής θα σας αποκαλύψουν την πραγματική μαγεία που κρύβει η Αράχωβα.

Οι Δελφοί

Επισκεφτείτε τους Δελφούς! Το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών αποτελούν ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας μας. Επισκεφτείτε επίσης το Παβίλιον του μεγάλου αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και το Μουσείο Δελφικών Εορτών που στεγάζεται στο σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού. 

Η Αγόριανη (Επτάλοφος)

Σε απόσταση 20 λεπτών θα βρείτε την Αγόριανη αφού κάνετε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στα έλατα. Στην κεντρική πλατεία με τα πλατάνια θα βρείτε ταβέρνες και καφέ και τον δρόμο για τον καταρράκτη της Αγόριανης. Κάνοντας μια βόλτα στο χωριό μπορείτε να ακολουθήσετε το ποτάμι μέσα σε υπέροχη φύση. Τον χειμώνα επίσης θα βρείτε το περισσότερο χιόνι της περιοχής!

Το Κρόκι

Δείτε τη θέα από το Κρόκι! Μετά από αρκετό χωματόδρομο βρίσκετε το κιόσκι από όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα μέχρι την Πελοπόννησο. Ιδανικό μέρος για ηλιοβασίλεμα! Λίγο πιο πριν ξεκινάει και το αρχαίο μονοπάτι που καταλήγει στην Κίρρα περνώντας μέσα από τους Δελφούς.

Το Επτάστομο

Το βάραθρο Επτάστομο βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον ξενώνα μας μέσα στο δρυμό του Παρνασσού και εκεί θα βρείτε και τον νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης. Η κατάβαση στον πυθμένα του γίνεται μόνο από έμπειρους ορειβάτες και σπηλαιολόγους με τον κατάλληλο εξοπλισμό, όλο το τοπίο όμως στην είσοδο του είναι εντυπωσιακό.

 

Το Κωρύκειο Άντρο

Η σπηλιά του Πάνα βρίσκεται στο Λιβάδι σε υψόμετρο 1.360 μέτρων. Φτάνουμε εκεί με δύο τρόπους, είτε από δύσκολο χωματόδρομο που απαιτεί 4x4 ή από το μονοπάτι διάρκειας περίπου 45’. Στο σπήλαιο έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης από τη Νεολιθική εποχή και ήταν αφιερωμένο στον Πάνα και στις κωρύκειες νύμφες. Παρόλο που η είσοδος του φαίνεται μικρή το μήκος του σπηλαίου φτάνει τα 100 μέτρα. Η θέα από την είσοδο της σπηλιάς είναι επίσης εκπληκτική αφού βλέπουμε όλο το Λιβάδι και μέχρι και την Πελοπόννησο.

Σελίδες